www.NiniClinic.com
مشاوره، آموزش و ساخت فروشگاه اینترنتی
آمار
- بازدید امروز: 41
- بازدید دیروز: 131
- بازدید کل: 640934
آشنایی با مشاهیر مبتلا به اتیسم

درحالیکه به نظر می¬آید اوتیسم یک "بیماری امروزی" باشد، تاریخ و اسناد نشان می¬دهد که بسیاری از چهره¬های مشهور تاریخ احتمالاً مبتلا به گروه اوتیسم بوده¬اند. اگرچه بسیاری از گزارش¬ها به دلیل نبودن اسناد کامل و جامع، از نظر علمی قابل استناد نیستند، اما در بسی
آلبرت اینشتین
اینشتین در روابط اجتماعی دچار مشکل بود، حساسیت لامسهای داشت، خیلی باهوش بود و در عین حال گاهی اوقات تواناییهای زبانیاش دچار مشکل میشد، و در مدرسه با مشکل یادگیری مواجه بود. دلیل اینکه اینشتین در مدرسه لحظات سختی را هنگام یادگیری میگذراند، احتمالاً میتواند این باشد که او امکانات لازم و روشهای آموزشی که برای کودکان اوتیسمی لازم است را در اختیار نداشته است. به همین دلیل، این موضوع گواه خوبی است که شخصی با چنین بهره هوشی و سرشار از ایده در مورد جهان، در مدرسه دچار افت باشد و منطقی است که او با وجود هوش سرشارش، در برقراری ارتباط با سایرین ناتوان بوده و نتوانسته مشغول به کار شود. بسیاری از افراد همانند اینشتین تمایلی به غذاها نداشته و همچنین نسبت به وعدههای غذایی که زمان معینی دارند نیز بیمیل هستند. بسیاری از بیماران اوتیسمی همانند اینشتین نسبت به غذاها بیمیل بوده و ارزشی برای زمانبندی وعدهها قائل نیستند. با این حال اینشتین به غذایی که میخورد اهمیتنمیداد و هیچ شکایتی نمیکرد. اما بسیاری از بیماران اوتیسمی دیگر، به رنگ، بافت و بوی غذاها بسیار حساس هستند، البته اگر اصلاً از آن غذا بیزار نباشند. بیدقتی او نسبت به زمان و لزوم غذا خوردن در عوض گیر دادن به اینکه چه غذایی بخورد، تا حدی با بیشتر بیماران اوتیسمی متفاوت است. با این حال همه بیماران اوتیسمی باهم متفاوت اند، به همین دلیل، اینکه آیا این ویژگی باید جزء ویژگیهای اوتیسم قلمداد شود یا خیر، مشخص نیست.اینشتین با زنی در ارتباط بود که بعدها با هم ازدواج کرده و صاحب سه فرزند شدند. به نظر میآید که ازدواج آنها مشکلاتی در پی داشته، اما به هرحال آنها سه فرزند داشتند. با اینکه او به فرزندانش عشق میورزید و به آنها توجه میکرد اما نمیتوانست تحمل کند که آنها لمسش کنند. این یکی از خصوصیات بارز اوتیسم به نظر میآید. باید توجه داشت اینشتین بسیارمتفاوت بود و همین تفاوتها بود که باعث پیشرفت نظرات وی و درنتیجه شهرت امروزی او شد. این مطلب باید ما را به فکر بیندازد تا در مورد افرادی که فکر میکنیمبا دیگران متفاوتاند، تجدیدنظر کنیم و بفهمیم که متفاوت بودن چیز بدی نیست.
ولفگانگ آمادئوس موتسارت
در نوشتهها و اسناد مکرراً ذکر شده که تیکهای تکراری زیادی در صورت موتزارت دیده شده و دست و پاهایش تکانهای غیر ارادی پیدرپی داشت. اعتقاد بر این بود که شنوایی موتزارت نیز بسیار حساس بود و صداهای بلند او را از نظر جسمی بیمار میکرد. سایر اطلاعات نشان میدهد که او بیش از اندازه فعال بود. موتزارت نمیتوانست گفتوگوی علمی انجام دهد و در مکالمات خود با دیگران بیدقت و بیپروا بود و خلق و خویش مدام تغییر میکرد و بی ادب بود. گفته شده روزی موتزارت حوصلهاش سر رفته بود و روی میز و صندلیها میپرید و از روی آنها راه میرفت و مثل گربه میومیو میکرد و پشتک میزد. نامههای موتزارت نشان میدهد که وی مبتلا به پپزواک گویی یا اکولالیا بوده که میتواند روشی برای برقراری ارتباط افراد اوتیسمی باشد. این ویژگیها بیانگر این است که موتزارت مبتلا به طیف اوتیسم بوده است.
اسحاق نیوتن
نیوتن بسیار ساکت بود و در گفت و گوهای کوتاه یا مکالمات روزمره خیلی خوب عمل نمیکرد. تمرکز او روی کارهایش غیر عادی بود و زمانی که از کارش جدا میشد، برایش بسیار سخت بود. او اغلب آنقدر روی کارهایش متمرکز بود که فراموش میکرد چیزی بخورد. این ویژگی در افراد اوتیسمی بسیار شایع است و تمرکز بیش از حد، اغلب مانع میشود فعالیتهای دیگر توجه فرد را به خود جلب کنند. نیوتن نمیتوانست به راحتی دوست پیدا کند یا حتی دوستی خود را با دیگران حفظ کند چون رفتارش دوستانه به نظر نمیآمد و این را هم نمیدانست که با افرادی که آنها را دوست خود میدانست چگونه صحبت کند. نیوتن وابستگی شدیدی به فعالیتهای روزمره داشت. برای مثال اگر قرار بود سخنرانی کتد، آن سخنرانی چه مخطب داشت، چه نداشت، انجام میشد.